×

Billetadministration

+45 4048 1265

Den poetiske raptus

Mandag d. 28. november 2022 kl. 19.30

Den poetiske raptus – om Holberg, teatertosser og kulturpolitik

I sæson 2022/2023 fejrer vi 300-året for dansk teater, som blev født med Holbergs Den politiske kandestøber. Ernst Bruun Olsens teaterstykke fra 1976 er et vitalt portræt af Ludvig Holberg og hans samtid, men også en påmindelse om kunstens og kulturens nødvendige rolle i samfundet.

På teatret i Lille Grønnegade hersker der liv og glade dage under ledelse af den flamboyante og fremsynede Monsieur Montaigu samt teatrets førstedame, Madame Montaigu. I Fiolstræde sidder Ludvig Holberg og holdes med selskab af husholdersken Madam Gelskirchen. Holbergs satiriske heltedigt Peder Paars er netop udkommet og er, ifølge Holberg, blevet misforstået af en håbløs og humorforladt anmelderstab.

Netop Peder Paars giver Monsieur og Madame Montaigu anledning til at aflægge Holberg et særdeles vigtigt besøg. Teaterchefen har nemlig fået den kontroversielle idé at lade komedier opføre på dansk og opfordrer derfor Holberg til at skrive til teatret i Lille Grønnegade, som hidtil kun har spillet på fransk for det bedre borgerskab.

Holberg tager udfordringen op og går dermed i rette med det samfund, han selv regnes som en støtte af. Kultur for folket og komedier på dansk er en åbenlys trussel mod enevælden, men Holberg drages af teat­rets frisind og opdager snart komediens oplysende og samfundskritiske kraft.

Folketeatret har lavet et flot digtalt program med video, masser af billeder og tekst – se det hele her  Programmet er lavet, så det kan læses på mobilen, og erstatter det trykte program vi tidligere har været vant til (åbner i nyt vindue).

Drama · Store sal · Varighed: se hjemmesiden
Medvirkende: Anders Juul, Tom Jensen, Marie Louise Wille, Jesper Riefensthal, Simon Kongsted, Jeppe Marling, Josefine Tvermoes m.fl.

Teater/producent: Folketeatret · www.folketeatret.dk

Log på før køb
Priser
A B C
Løssalg405355315
Abonnement285270245
Børn/Unge505050
Dato

Mandag d. 28. november 2022 kl. 19.30

Spillested

Fredericia Musicalteater, store sal

Prinsessegade 29, 7000 Fredericia

Produceret af

Folketeatret

Varighed

Info følger

Genre

Drama